Godina čitanja 2021.

Godina čitanja 2021.

2021. godina proglašena je Godinom čitanja

Na prijedlog Ministarstva kulture i medija, a u sklopu Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, 2021. godina proglašena je Godinom čitanja. Uslijed pandemije i ovih teških i izazovnih vremena u kojima je smanjena mogućnosti organizacije i sudjelovanja kulturnih događanja nastoji se potaknuti i razviti kultura čitanja. Čitanje poboljšava ukupnu kvalitetu života pojedinca i društva, povećava emocionalnu inteligenciju i toleranciju, olakšava razumijevanje međusobne komunikacije te razvija samosvijest pojedinca i čitave zajednice. Čitanje pridonosi razvoju društva, no važno je osvijestiti i društvo koliko je poticanje čitanja važno u socijalnom, intelektualnom i emocionalnom razvoju i napretku. Cilj Nacionalne strategije poticanja čitanja je usvajanje i razvijanje čitateljskih navika, oblikovanje kompetentnih čitatelja te promicanje čitanja kao osobite društvene vrijednosti.
Aktivnosti kojima se potiče ova Nacionalna strategija su brojne: dodjela nagrada za najbolju knjižaru, objava natječaja za najbolju video najavu knjige za učenike osnovnih i srednjih škola, proglašenje „ambasadora čitanja“, organizacija međunarodne konferencije o čitanju, dodjela nagrada mladih za književnost, organizacija „malih noćnih čitanja“ i drugo.
U ovim izazovnim vremenima u kojima se suočavamo s posljedicama psihološke, ekonomske i kulturne krize uz knjige i dalje možemo naučiti nešto novo, otputovati u daleke zemlje, zabaviti se i opustiti. Prigrlimo knjige kao pouzdane prijatelje i učinimo ovu 2021. Godinom čitanja uz slogan „Čitajmo da ne ostanemo bez riječi”.

Pozivamo vas da iskoristite priliku kupovine hit knjiga na popustu, knjiga na akciji, knjiga na rasprodaji i knjiga na sniženju.

Prilika za vašu obitelj i prijatelje!

U našoj ponudi čeka vas rasprodaja knjiga, snižene cijene knjiga, sajamski popusti na knjige, knjige na akciji, knjige na rasprodaji, knjige na sniženju, hit knjige i nove knjige. Besplatna dostava za kupnju iznad 300,00 kn.

Kupujte jeftine knjige i knjige na popustu na Mojaknjiga.hr