NOVOSTI

Interliber i Knjiga svima i svuda 2023.

Pozivamo vas na 45. Međunarodni sajam knjiga Interliber na Zagrebačkom velesajmu od 07.11. do 12.11.2023.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2023.

25. Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2022. s temom “Pronađeni u prijevodu”
U okviru “Mjeseca hrvatske knjige” provodi se natjecanje za mlade čitatelje pod nazivom “Nacionalni kviz za poticanje čitanja”. Kviz organiziraju Knjižnice grada Zagreba, Hrvatski centar za dječju knjigu te Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice.

OBAVIJEST - obustava naručivanja na Internetskoj trgovini

Zbog prelaska na euro i prilagodbe sustava na našoj Internetskoj trgovini prisiljeni smo privremeno obustaviti mogućnost naručivanja.
Narudžbe ćemo zaprimati zaključno s petkom, 30.12. u 12 sati.
Očekivani početak rada Internetske trgovine Mojaknjiga.hr je 15.01.2023.

Obavijest za kupce i partnere

Poštovani kupci i partneri,
obavještavamo vas da ćemo od 07.-13.11.2022. biti odsutni zbog sudjelovanja na sajmu knjiga INTERLIBER u Zagrebu.
Molimo da nam upite i narudžbe proslijedite na e-mail prodaja@mojaknjiga.hr a na iste ćemo se potruditi odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Interliber i Knjiga svima i svuda 2022.

44. Međunarodni sajam knjiga Interliber održat će se na Zagrebačkom velesajmu od 08.11. do 13.11.2022.
Paralelno s Interliberom, organizira se i projekt Knjiga svima i svuda (KSS), koji Interliber i njegove aktivnosti donosi preko online platformi. Na Interliberu i u akciji sudjelovat će i Katarina Zrinski – MojaKnjiga.hr koja je za ovogodišnji Interliber pripremila mnoštvo novih primamljivih naslova.

Mreža čitanja 2022./2023.

Kreće nova sezona kviza za poticanje čitanja i kreativnosti “Mreža čitanja” za SREDNJE ŠKOLE.
Mreža čitanja – kviz u znanju i kreativnosti je manifestacija koja slavi knjigu, čitanost i načitanost, knjižnice i obrazovanje, promiče istraživački rad, timski rad, ali i individualni napor.
To je projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara, koji su pokrenuli knjižničari entuzijasti iz Međimurske županije, namijenjen učenicima srednjih škola.
Ovogodišnja tema kviza je “U MREŽI RAZLIČITOSTI”.

Svakom kupcu knjiga gratis

Knjiga gratis prema odabiru uz svaku narudžbu.
Zapratite nas na našoj Facebook stranici za više obavijesti o novitetima i akcijama!

50 godina Nevidljive Ive

Nevidljiva Iva književni je „dječji“ prvijenac Zvonimira Baloga. Njegova će supruga Ljubica Balog posvjedočiti da podjelu književnosti na onu za djecu i onu za odrasle Balog nije odobravao: „Poezija ili je ili nije – ili je za djecu i za odrasle ili nije ni za koga“. Međutim, činjenica je da je upravo dječja čitalačka publika Nevidljivu Ivu postavila na pijedestal na kojemu i danas, više od 50 godina nakon prve objave u Biblioteci Vjeverica izdavačke kuće Mladost 1970. godine, ponosno i čvrsto stoji kao spomenik svim prošlim djetinjstvima, ali i živo vrelo nekih novih prvih odsjaja književnih ljepota u očima malih čitača. Rezultat je to pozitivnih dječjih impresija i receptivnog semantičkog oslikavanja Balogovih pjesama bojama vlastitog proživljenog iskustva, kao i uspješnog prijenosa njihovih motivsko-tematskih konstrukcija na pozicije unutar dječjih izmaštanih svjetova.

“ČITANJEM DO ZVIJEZDA” ZA OSNOVNE ŠKOLE 2022./2023.

Kreće nova 14. sezona Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja “Čitanjem do zvijezda” za OSNOVNE ŠKOLE. To je projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola. Ovogodišnja tema je “Volim London”.