NOVOSTI

Mreža čitanja 2022./2023.

Kreće nova sezona kviza za poticanje čitanja i kreativnosti “Mreža čitanja” za SREDNJE ŠKOLE.
Mreža čitanja – kviz u znanju i kreativnosti je manifestacija koja slavi knjigu, čitanost i načitanost, knjižnice i obrazovanje, promiče istraživački rad, timski rad, ali i individualni napor.
To je projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara, koji su pokrenuli knjižničari entuzijasti iz Međimurske županije, namijenjen učenicima srednjih škola.
Ovogodišnja tema kviza je “U MREŽI RAZLIČITOSTI”.

Svakom kupcu knjiga gratis

Knjiga gratis prema odabiru uz svaku narudžbu.
Zapratite nas na našoj Facebook stranici za više obavijesti o novitetima i akcijama!

50 godina Nevidljive Ive

Nevidljiva Iva književni je „dječji“ prvijenac Zvonimira Baloga. Njegova će supruga Ljubica Balog posvjedočiti da podjelu književnosti na onu za djecu i onu za odrasle Balog nije odobravao: „Poezija ili je ili nije – ili je za djecu i za odrasle ili nije ni za koga“. Međutim, činjenica je da je upravo dječja čitalačka publika Nevidljivu Ivu postavila na pijedestal na kojemu i danas, više od 50 godina nakon prve objave u Biblioteci Vjeverica izdavačke kuće Mladost 1970. godine, ponosno i čvrsto stoji kao spomenik svim prošlim djetinjstvima, ali i živo vrelo nekih novih prvih odsjaja književnih ljepota u očima malih čitača. Rezultat je to pozitivnih dječjih impresija i receptivnog semantičkog oslikavanja Balogovih pjesama bojama vlastitog proživljenog iskustva, kao i uspješnog prijenosa njihovih motivsko-tematskih konstrukcija na pozicije unutar dječjih izmaštanih svjetova.

“ČITANJEM DO ZVIJEZDA” ZA OSNOVNE ŠKOLE 2022./2023.

Kreće nova 14. sezona Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja “Čitanjem do zvijezda” za OSNOVNE ŠKOLE. To je projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola. Ovogodišnja tema je “Volim London”.

“ČITANJEM DO ZVIJEZDA” ZA SREDNJE ŠKOLE 2022./2023.

Kreće nova 14. sezona Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja “Čitanjem do zvijezda” za SREDNJE ŠKOLE. To je projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola. Ovogodišnja tema je “Volim New York”.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2022.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2022. NIJE LAKO KAD SI MLAD
U okviru “Mjeseca hrvatske knjige” provodi se natjecanje za mlade čitatelje pod nazivom “Nacionalni kviz za poticanje čitanja”. Kviz organiziraju Knjižnice grada Zagreba, Hrvatski centar za dječju knjigu te Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice.

Najnoviji naslovi o odgoju i roditeljstvu!

Donosimo vam izbor najnovijih knjiga o roditeljstvu koje bi svaki roditelj trebao pročitati. Ovi izvanredni vodiči pomoći će roditeljima i olakšati izazove odgoja djece, pomoći pri razumijevanju djeteta ali i sebe. Obiluju mnogim konkretnim primjerima za lakše razumijevanje.

AKCIJSKA PRODAJA POVODOM MANIFESTACIJE NOĆ KNJIGE 2022.

U periodu od 23.3. do 30.4.2022. na Mojaknjiga.hr kupujte jeftinije knjige.
Besplatna dostava za kupnju iznad 300,00 kn prilika je za vašu obitelj i prijatelje! Čekaju vas rasprodaja knjiga, snižene cijene knjiga, sajamski popusti na knjige, knjige na akciji, knjige na rasprodaji, knjige na sniženju, hit knjige i nove knjige.

Noć knjige 2022. i Knjiga svima i svuda

Pred nama je jedanaesta Noć knjige, koju organiziramo u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) kako bismo još jednom, zajedničkim snagama, pozornost skrenuli na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojedinca i svijet.

Interliber online & Knjiga svima i svuda 2021.