Opis
Riječ je o jedinstvenom udžbeniku u Hrvatskoj, ali se ni u svijetu ne može naći knjiga slična sadržaja. Udžbenik u potpunosti pokriva gradivo kolegija Procesi pripreme hrane, jer je prvenstveno namijenjen studentima studija Nutricionizma Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu. Međutim, zasigurno će pobuditi interes i brojnih stručnjaka iz prakse koji se bave problematikom pripreme i proizvodnje hrane – jednako u ugostiteljstvu, hotelijerstvu i turizmu kao i u industriji.
Ima 12 poglavlja (Uvod; Osnovne sirovine u proizvodnji hrane; Pomoćne sirovine u proizvodnji hrane; Dnevni obroci; Meni (menu); Jelovnik; Normativ; Kuharstvo; Kuhinje; Centralne pripremnice hrane; Catering; Industrijska proizvodnja polugotove i gotove hrane). Uz teoretske postavke iznesena su i tehničko-tehnološka i organizacijska rješenja u procesima pripreme hrane kao i osnove tehnološkog projektiranja