Opis
Sedamdeset pet posto novootvorenih restorana propadne, a od onih koji uspiju preživjeti samo ih nekoliko postane kultnim mjestima.
Danny Meyer, majstorski newyorški restorater, predstavlja svoj savršeni recept za poslovni uspjeh.
Prvi je restoran otvorio 1985., a danas je suvlasnik restoranskog carstva i jedan od najuspješnijih i najcjenjenijih restoratera na svijetu. Kako mu je to pošlo za rukom? Kako je uspio u jednoj od najtežih gospodarskih djelatnosti na svijetu?
U ovoj zanimljivoj knjizi Danny Meyer piše o vlastitoj viziji, usponima i padovima te o svojoj poslovnoj filozofiji koju naziva prosvijećeno ugostiteljstvo. Osnovni postulati te filozofije, koja osobitu pozornost posvećuje odnosima među osobljem i zadovoljstvu gostiju, mogu se primijeniti na sve djelatnosti.
Bez obzira na to jeste li lider, rukovoditelj, direktor ili konobar, poslovna filozofija Dannyja Meyera pomoći će vam da budete učinkovitiji i produktivniji. Istodobno ćete produbiti svoje razumijevanje i vrednovanje dobro obavljena posla.
Autor ističe da je trajnom uspjehu njegove tvrtke pridonijelo pet dionika: zaposlenici, gosti, društvena zajednica, dobavljači i ulagači.
Jedini način na koji tvrtka može rasti, ostati vjerna sebi i postojano ostvarivati poslovni uspjeh jest to da privuče, zaposli i zadrži izvrsne ljude.
To je vrlo jednostavno, ali i veoma teško, napominje autor.
Knjiga Dannyja Meyera prepuna je ideja i savjeta za restoratere i poslovne ljude u svim djelatnostima.
Iznimno korisna knjiga za sve koji se bave ugostiteljstvom.